|
|
OGAS
|
|  |
|  | Zemenes - meža un dārza zemenes
Tibetas medicīnā zemenes uzskata kā līdzekli pret priekšlaicīgu novecošanos, arī par jaunības un ilgdzīvošanas eleksīru. Senatnē dziedniekiem esot bijis teiciens: Tajā mājā, kurā ēd zemenes, ārstiem nav ko darīt.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Zemeņu ogas un sula
150 g ogas ir pietiekošs daudzums, kas uzlabo garastāvokli. Sezonas laikā ir jācenšas dienā apēst kā minimums 1 gl. ogas.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Zemeņu laika gardumi
Zemeņu zupa. 1 l kefīrs, 1 l ūdens, 400 g ogas, 2 ēdamk. medus, 100 g biezpiens, 3 gab. krustnagliņas. 1 gl. ūdens novāra krustnagliņas un nostādina 10-15 min, pievieno biezpienam. Zemenes aplej ar kefīru un aukstu ūdeni, pievieno medu un biezpiena masu.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Avenes meža un dārza
1 glāze avenes dienā nodrošina organismu ar tam nepieciešamo C vitamīna diennakts devu.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Aveņu ogas
Avenes nav ieteicams lietot pie podagras un dažām nieru saslimšanām. Dažkārt ir novērotas alerģiskas reakcijas nieze, ādas izsitumi, tūskas.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Aveņu laika gardumi
Deserts. 2 gl. avenes, 1 gl. pūdercukurs, 2 gl. valrieksti, 4 gl. augu eļļa. Riekstus apcep eļā ar cukuru. Ogas sajauc ar riekstiem.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Melleņu iedarbība un pielietojums
Ieteicams uzturā daudz lietot cilvēkiem, kuru darbs saistīts ar redzes pārslodzi un acu slimniekiem, jo spēj uzlabot redzes asumu. Uzlabo redzes funkcijas.
Lasiet vēl...
| |  |
|  | Melleņu laika gardumi
Melleņu zupa. Ogas nedaudz pavāra ūdenī un pievieno 1 gl. balto vīnu, citrona miziņu, kanēļa gabaliņu, 2-3 krustnagliņas. Pasniedz ar maizes sausiņiem.
Lasiet vēl...
|
|
|

|
Vai Jums būtu interese iestāties ''Pirts mīļotāju'' klubiņā?
|
|