Izdrukāts no: http://pirtslietas.lv/web/index.php?id=400427&printDocument=true
Datums: 17.11.2019 02:52

Veselīgam dzīvesveidam medus- sulu dzērieni

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Sulas (ābolu, bumbieru, granātābolu, ananāsu, vīnogu, ķiršu, mandarīnu apelsīnu) – ½ vai 1 glāze, 1 ēdk. medus. Lieto 3 reizes dienā. Medu pievieno pirms lietošanas.
  • Sulas (ķiploku, sīpolu, seleriju, pētersīļu, melno rutku, salātu) – 1 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
  • Sulas (mežrozīšu gurķu, ķirbju, meloņu, arbūzu) – 1 glāze sula, 1 ēdk. medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
  • Sulas (kartupeļu, galda biešu, rāceņu, pupiņu, burkānu) – ½ glāze sula, 1 karote medus. Lieto 2-3 reizes dienā.
  • Sulas (dzērveņu, irbenāju) - 2 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 3-4 reizes dienā.
  • Sulas (aveņu, zemeņu) – 2-3 ēdk. sula, 1 ēdk. medus. Lieto 3-4 reizes dienā pēc ēšanas, vēlams ar tēju.
  • 1 ēdk medus, 1 olas baltums, 1 citrona sula, 1 apelsīna sula, ledus. Komponentus sajauc un saputo.
  • Medus, melone, arbūzs, citrona sula pēc garšas. Komponentus sajauc.
  • 120 g medus, 500 g āboli, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis, ½  citrona sula. Ābolus ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu un citronu sulu.
  • 120 g medus, 500 g bumbierus, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis, vanilīns pēc garšas. Bumbierus ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
  • 150 g medus, 400 g vīnogas, 2 krustnagliņas. Vīnogas ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
  • 150 g medus, 350 g upenes vai jāņogas. Ogas aplej ar verdošu ūdeni, atdzesē un pievieno medu, nostādina 2-3 stundas.
  • 150 g medus, 600 g cidonijas, 2 krustnagliņas, 5 g kanēlis. Cidonijas ar garšvielām vāra, atdzesē un pievieno medu, nostādina 3-4 stundas.
  • 2 ēdk. medus, 4 ēdk. aveņu sula, ½ citrona sula, 2 gl. ūdens, ledus. Komponentus sajauc.
  • 1 kg medus, 12 l ūdens, 30 g raugs. Komponentus sajauc. Diennakti raudzē. Sapilda pudelēs un cieši noslēdz. Lai piedotu aromātu, pievieno dažādas esences.
  • 1 ēdk. medus, 3 ēdk. apelsīnu sula, 5 g kanēlis,  2 krustnagliņas, ½ citrona miziņa, ½ l ūdens. Citrona miziņu vāra ar garšvielām 2 min. Komponentus sajauc. Pasniedz karstā veidā.
  • 1 ēdk. medus, 1 ēdk. kaltēti mežrozīšu augļi, 1 gl. ūdens. Mežrozīšu augļus vāra 10 min, nostādina 10-12 stundas. Dzērienu jāizlieto 12-24 stundu laikā, kamēr C vitamīns nav sadalījies. Pieaugušie lieto pa 2 glāzēm dienā, bērni – pa 1 glāzei.
  • ½ gl. medus, 6 gl. ūdens, 2 tējk. tēja, 2 ēdk. citronu sula, nedaudz kanēlis un krustnagliņas. Lieto karstā veidā.