> Kas ir pirts?

> Pirts tradīcijas pasaulē

> Ja esi izlēmis nopērties...

> Pirts procedūru iedarbība

> Pirts lietas

> Pirmā palīdzība

> Vairāk par alu

> Pirts kurināšana

> Ja esi nolēmis celt...

> Veselīgam dzīvesveidam

>> Tējas

>> Sulas

>> Ogas

>> Medus dzērieni

>> Šašliks

>> Vielas pārtikas produktos

> Ūdens procedūras

> Fitoterapija un aromterapija

> Skaistumam un veselībai

> ---separator---

> Ifrasarkano staru siltuma sauna

> Sieviete un pirts

> Pirts un sports

> Latvijas Pirts Savienība

Pirts lietas
Iebūvējamās pirtis
Pirts kubls
Interesantākie pirts piedāvājumi
Pirts projekti
Pirts būvniecība (guļbūve, koka karkass, frēzbaļķu pirts)

Anekdotes par pirts tēmu.
Karikatūras

Par konkursa atklāŠanu laicīgi paziŅosim!

Pirtslietas viesojas

Forums

Sludinājumi

Pieteikties uz e-jaunumiem

19.
augusts
2019
MEDUS DZĒRIENI

Veselīga dzīvesveidam edus dzērieni

 

 

 

 

 

 

 

  • 6 ēdmk. medus, 1 olas dzeltenums, 1 gl. apelsīnu sula, pēc garšas saldais krējums. Komponentus sajauc un saputo.
  • 4 ēdmk. medus, 4 ēdmk. vilkābeles augļu biezenis, 4 ēdmk. rūpnieciskā kvasa koncentrāts, 4 tējk. ledus, 4 gl. auksts ūdens. Komponentus sajauc.
  • 0.5-1 kg medus, 8 kg svaigas brūklenes, 0.5 kg āboli, 3-4 citroni vai apelsīni. Augļus sasmalcina un aplej ar ūdeni, kas  saldināts ar  medu. Noslēdz un nostādina aukstā vietā 10-12 nedēļas. Gatavais dzēriens 20 litri.
  • 1 gl. medus, 1 kg brūklenes, 1 kg galda bietes. 3 litri ūdens. Brūklenes vāra 1 l ūdens, izkāš. Galda bietes sasmalcina un vāra 1 l ūdens, izkāš. Sulas sajauc ar atlikušo ūdeni un medu, uzvāra. Noslēdz un novieto glabāties vēsā vietā.
  • Medus pēc garšas. Brūklenes vai dzērvenes sasmalcina un aplej ar vēsu ūdeni, pievieno medu. Noslēdz un glabā vēsā vietā 2-3 nedēļas. Pēc dzērien izlietošanas brūklenes var vēreiz apliet ar medusūdeni.
  • 150 g medus, 150 g brūklenes, 1 l ūdens. No ogām izspiež sulu. Pievieno medu un uzvāra. Nostādina 1-2 dienas.
  • 2 ēdmk. medus, 1 ēdmk. kaltētas melnā plūškoka ogas, 0.5 l ūdens. “Ilgdzīvotāju dzēriens” Karstam ogu novārījumam pievieno medu. Lieto karstā veidā.
  • 60-100 g medus, 1 l ūdens, 3 g viršu ziedi. Ziedus ūdenī vāra 3-4 min, pievieno medu. Atdzesē.
  • 200 g medus, 300 g svaigas vai 50 g kaltētas augstās staģes saknes, 0.5 gl dzērvenes, 1 l ūdens. Svaigas saknes vāra ūdenī 20 min (kaltētas – 25 min). Komponentus sajauc. Atdzesē.
  • 100 g medus, 10 g kaltētas amoliņa lapas un ziedkopas, 1 l ūdens, 3 ēdmk. dzērvenes. Komponentus sajauc, uzvāra un atdzesē.
  • 150 g medus, 50 g kaltēti raudenes ziedi, 3 l ūdens. Ziedus aplej ar verdošu ūdeni un nostādina 2-3 stundas, izkāš. Pievieno medu.
  • 1 ēdmk. medus, 1 ēdmk. kazeņu sula, 2 ēdmk. ūdens. Komponentus sajauc, uzvāra un atdzesē.
  • 100 g medus, 100 g kaltēta asinszāle, 2 l ūdens. Asinszāli ūdenī vāra 10 min, izkāš. Pievieno medu, atdzesē.
  • 3 ēdmk. medus, 250 g irbenāju ogas, ½  gl. cukurs, gāzēts ūdens, ledus. Ogas savāc pēc pirmā sala, apber ar cukuru un nostādina 6-8 stundas. Izspiež sulu un pievieno medu. Sajauc ar ūdeni attiecībā 1/3:2/3. Pasniedz ar ledu.
  • 100 g medus, 0.5 gl. irbenāju ogu sula, 1 l ūdens. Komponentus sajauc.
  • 100 g medus, 50 zaķkāposti, 1 l ūdens. Zaķkāpostus sasmalcina, aplej ar vēsu ūdeni, nostādina 3-4 stundas, izkāš, pievieno medu. Garšai var pievienot 0.5 gl. dzērveņu sulu.
  • 2 ēdmk. medus, 1 gl dzērvenes, 1 l ūdens. Dzērvenes sasmalcina, vāra ūdenī 5-10 min, izkāš, pievieno medu. Nostādina 1-2 stundas.
  • 1 kg medus, 1 l dzērveņu sula, 100 g raugs, 5 g krustnagliņas, 3 l ūdens. Komponentus sajauc. Trauku noslēdz un raudzē 2 dienas. Pārvieto uz vēsu vietu, glabā 2-3 nedēļas.
  • 50 g medus, 1 gl. svaigi deviņvīra ziedi, 1 l ūdens. Ziedus aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 1 diennakti. Pievieno medu.
  • 0.5 kg medus, 1 kg svaigas nātres, 1 l ūdens. No nātrēm izspiež sulu, pievieno medu un ūdeni, uzvāra. Lieto kā sīrupu dzērienu pagatavošanai.
  • 3 ēdmk. medus, 300 g ērkšķogas, 300 g avenes, 2.5 gl ūdens. Medu sajauc ar verdošu ūdeni un aplej samīcītas ogas, izkāš. Atdzesē.
  • 1 kg medus, 30 g raugs, 12 l ūdens. Medu aplej ar verdošu ūdeni, pievieno raugu. Nākošajā dienā salej pudelēs, noslēdz. Lai piedotu aromātu, var nedaudz pievienot citronskābi.
  • 2 ēdmk. medus, 1 ēdmk. citronu sula, 1 gl. ūdens. Komponentus sajauc.
  • 50 g medus, 200 g kadiķu ogas, 2 l ūdens, 25 g raugs. Svaigas ogas vāra ūdenī 30 min, izkāš, atdzesē. Pievieno medu, raugu. Raudzē. Nostādina vēsā vietā 3-5 dienas.
  • 2 ēdmk. medus, 1 kg burkāni, 1.5 gl. ūdens, 1 citrona sula. Sāls, dilles pēc garšas. Izspiež burkānu sulu. Komponentus sajauc.
  • 50 g medus, 20 g piparmētras, 1 ēdmk. dzērveņu sula, 1 l ūdens. Piparmētru lapas aplej ar verdošu ūdeni, nostādina 5 min. Komponentus sajauc.
  • 50 g medus, 3 ēdmk. smilšērkšķu ogu sula, 1 gl. ūdens. Piparmētru uzlējums pēc garšas. Komponentus sajauc, nostādina vēsā vietā 2 stundas.
  • 100 g medus, 3 g kaltētas gaiļbikšu saknes, 3 g kaltētas gaiļbikšu lapas, 1 l ūdens. Gaiļbikšus vāra ūdenī 5-10 min. Komponentus sajauc.
  • 25 g medus, 5 g vērmeles, 25 g dzērvenes, 1 l ūdens. Vērmeles vāra. Komponentus sajauc, nostādina vēsā vietā 2 stundas.
  • Medus pēc garšas. 2 ēdmk. kaltētas pīlādžu ogas, 2 ēdmk. kaltēti mežrozīšu augļi, 1 l ūdens. Vāra ūdenī 10 min. Nostādina 4-5 stundas.
  • 4 ēdmk. medus, 2 gl. pīlādžu ogu sula, 4 ēdmk. dzērveņu sula.  Komponentus sajauc. Pasniedz pie saldējuma vai putukrējuma.
  • 2 tējk. kaltētas puķu meldru saknes (pulveris), 1 gl. verdošs ūdens. Aplej un nostādina 1-2 stundas. 80 g medu pievieno 1 l dzēriena.
  • 60 g medus, 50 g svaigi vīgriežu ziedi, 1 l ūdens. Ziedus vāra ūdenī 10 min. Komponentus sajauc.
  • 50 g medus, 100 g kaltēti āboli (bumbieres, rozīnes, aprikozes),  50 g svaigi vīgriežu ziedi, 1 l ūdens. Novārījumu nostādina 10-15 min. Komponentus sajauc.
  • 1 gl. medus, 20 g kaltēti pelašķu ziedi, 2 gl. dzērveņu sula, 3 l ūdens. Pelašķus vāra ūdenī 5-10 min. Nostādina 2-3 stundas. Komponentus sajauc.
  • 50 g medus, 20 g kaltēts timiāns (mārsils), 25 g kaltēta asinszāle, 1 l ūdens. Vāra ūdenī 10 min, nostādina 2-3 stundas. Komponentus sajauc.
  • 1 gl. medus, 50 g  kaltēts timiāns (mārsils), 3 glāzes irbenāju sula, 3 l ūdens. Vāra ūdenī 5 min. Komponentus sajauc.




PIRTS KATALOGS, Pirtis, viesu mājas, atpūtas mājas, kempingi, pirtnieki

Pirts/atpūtas vietas PIEVIENOŠANA katalogam

Seko Pirtslietas.lv TWITTER.com

PIRTS BŪVNIECĪBA (GUļBŪVE, KOKA KARKASS, FRĒZBAļķU PIRTS)

Pirts kubli par
ražotāja cenām!

Pirts - saunas iebūvēšana mājā/dzīvoklī

www.zemnieks.info
(veselīgi lauku produkti no zemniekiem)

KAS/KUR/KAD arhīvs

 Jūsu reklāma poŗtālā tikai no 1Ls dienā >







Vai Jums būtu interese iestāties ''Pirts mīļotāju'' klubiņā?
 Ja tāds būtu, tad noteikti pievienotos.
 Nē, mani tas neinteresē.
 Vajadzīga papildus informācija.
Par mums Statistika